Museum Arnhem kan gebouwd worden

Nieuws

Museum Arnhem kan gebouwd worden

Door: Petra Starink | 08-07-2019

Rots Bouw mag het vernieuwde Museum Arnhem, een ontwerp van Benthem Crouwel Architects gaan bouwen. Als alles meezit kan er nog dit jaar met de bouw worden gestart en is het eind 2021 klaar. Rots Bouw heeft zich goed verdiept in het belang van het museum en in het ontwerp. Rots Bouw heeft ook het ontvangstpaviljoen op de Hoge  Veluwe gebouwd dat recentelijk is geopend.

Vernieuwde museum

Het vernieuwde Museum krijgt een grote nieuwe vleugel met tentoonstellingsruimte en uitzichten over de stuwwal, de Rijn en de beeldentuin. Onder deze vleugel komen kantoren en een depot voor kunst en archeologie. Ook wordt het monumentale pand gerestaureerd. 

Directeur Saskia Bak haalt opgelucht adem: ,,Het is heel spannend geweest, en we zijn heel blij dat we nu verder kunnen. Het museum wordt weer helemaal van deze tijd en sluit aan bij onze ambities met grotere tentoonstellingen en veel activiteiten voor publiek.”

Geen aannemer te vinden

In februari 2018 werd de aanbesteding voor Museum Arnhem stopgezet omdat er op dat moment geen aannemer was die het museum binnen het beschikbare budget kon (ver)bouwen. Eind 2018 stelde de gemeenteraad 7,5 miljoen euro extra budget beschikbaar, waarna een nieuwe aanbesteding kon starten. De aanbesteding leverde 5 geïnteresseerden partijen op waarvan er 3 een voorstel deden. Rots Bouw uit Aalten kwam als winnaar uit de bus.

Plan uitwerken

Tegen de voorlopige gunning kan de komende weken nog bezwaar worden gemaakt. Daarna vindt de definitieve gunning plaats en kan de aannemer plaatsnemen in het bouwteam om samen met de gemeente en het museum de plannen verder technisch uit te werken en de bouw voor te bereiden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.