Museum De Lakenhal vernieuwt

Nieuws

Museum De Lakenhal vernieuwt

Door: Petra Starink | 20-04-2016

Museum De Lakenhal in Leiden gaat restaureren en uitbreiden. De ‘Laecken-Halle’ uit 1640 wordt in oude luister hersteld en er komt een nieuw entreegebied met een museumcafé en –winkel. Aan de achterzijde wordt het museum uitgebreid met twee nieuwe tentoonstellingszalen, met uitzicht op de Lammermarkt. De restauratie & uitbreiding van Museum De Lakenhal is in handen van Happel Cornelisse Verhoeven Architecten en Julian Harrap Architects. De heropening van Museum De Lakenhal staat gepland voor medio 2018. Tot die tijd gaan topstukken op reis naar musea in binnen- en buitenland.

Lezingen over de nieuwbouw

Op zondag 8 mei om 13 uur vertelt architect Ninke Happel van bureau HCVA, verantwoordelijk voor de nieuwbouw van Museum De Lakenhal, over hun onderscheidende werkwijze. Bouke Kapteijn, vanuit het museum projectleider van de restauratie en uitbreiding, vertelt om 15:30 uur over de nieuwbouw.

Deze lezingen zijn onderdeel van een Open Huis Festival op zaterdag 7 en zondag 8 mei, met feestelijke activiteiten zoals films, lezingen en live muziek van het Rembrandt Frerichs Trio en het Leids kamerkoor, die hun repertoires speciaal hebben toegesneden op de collectie. Gedurende de hele dag starten korte Art Talks bij spraakmakende collectiestukken. De toegang is van 12.00 tot 17.00 uur.

Het volledige progamma

Adres: Museum De Lakenhal Leiden Oude singel 32, Leiden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.