Museum gebouwd in bergtop

Museum gebouwd in bergtop

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 27-07-2015

In Plan de Corones/Kronplatz in Zuid-Tirol is het Messner Mountain Museum Corones, ontworpen door architecte Zaha Hadid geopend. Het museum is gebouwd in een bergtop op 2.275 meter hoogte. Het museum staat in het teken van de alpinist Reinhold Messner.

In het MMM Corones is de geschiedenis en de ontwikkeling te zien van het bergbeklimmen. Het MMM Corones bevat unieke objecten en afbeeldingen verzameld door Messner in zijn leven als bergbeklimmer. Reinhold Messner (1944) beklom als eerste alle bergen hoger dan 8.000 meter en bereikte de top van de Mount Everest zonder extra zuurstof.

De locatie, het uitzicht en de unieke architectuur zijn bijzonder aan het museum. Het betonnen gebouw is op bijzondere wijze geïntegreerd in de omgeving. Het museum bevindt zich voornamelijk ondergronds in de berg, verdeeld over drie verdiepingen.

Uitkijkvensters en panoramaterras

Het pand is energiebesparend: het behoudt ’s zomers en ‘s winters een constante temperatuur. Vanaf de entree op de bovenste verdieping leiden trappen de bezoeker langs drie expositieverdiepingen naar beneden. Er zijn grote uitkijkvensters en een indrukwekkend panoramaterras van zo’n veertig vierkante meter om te kunnen genieten van een uniek 240°-uitzicht op de Alpen en de Dolomieten. Het museum bevat een centrale expositieruimte en een bioscoop met twintig stoelen.

 Bezoekersinformatie

Het MMM Corones is vanaf 24 juli in de zomermaanden dagelijks geopend van 10.00-16.00 uur In de winter is het museum dagelijks open van de eerste zondag in december tot midden april.
MMM Corones is te voet te bereiken of via de gondel.
Kijk hier voor meer informatie over het museum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.