Museum in fabriek Sphinx Maastricht

Museum in fabriek Sphinx Maastricht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-02-2010

Volgens Floor Krooi van Marres, het centrum voor contemporaine cultuur dat het initiatief draagt, is er met een vloeroppervlak van 19.000 vierkante meter sprake van het grootste tijdelijke museum van Europa.

De manifestatie kan gebruik maken van het Franse museum FRAC Nord-Pas de Calais, dat midden in een verhuizing zit en zijn collectie ter beschikking stelt aan de Maastrichtenaren. Verder zijn er samenwerkingen met Tate Modern in Londen, Kunstmuseum aan Zee in Oostende, Het Domein in Sittard en de Jan van Eyck Academie in Maastricht.

Thema van Out of storage is het museum van de toekomst. Van september tot volgend jaar is het publiek welkom in de voormalige Sphinx-fabriek. Na de manifestatie krijgt het beeldbepalende complex een nieuwe woon- en werkbestemming. Naast de expositie komen er workshops, lezingen, educatieve programma’s, performances en nevententoonstellingen in andere musea.

De provincie Limburg heeft reeds 150.000 euro subsidie toegezegd. Zij hoopt dat Out of storage de kandidatuur van Maastricht voor Europese culturele hoofdstad 2012 zal versterken.

Bron: NRC

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.