Museum Piet Blom

Museum Piet Blom

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-01-2013

In Hengelo wordt het Piet Blom museum geopend. Het initiatief komt van de bewoners van de Kasbah, de woonwijk in Hengelo die door architect Piet Blom (1934-1999) ontworpen is. Het museum komt in de Kasbah.

De Kasbah

In 1968 stelde het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening de subsidiepot ‘Experimentele Woningbouw’ beschikbaar. Architect Piet  Blom kreeg subsidie voor zijn Kasbah ontwerp in Hengelo. Het Kasbah ontwerp is een uitwerking van Blom’s idee ‘wonen als stedelijk dak’. Blom plaatst woningen op kolommen, om een groot doorlopend woondak te creëren. De onderliggende ruimte vormt een openbaar terrein voor gemeenschappelijke activiteiten en parkeerplaatsen. In dit ontwerp is de woningdichtheid drie tot vier maal groter dan in een gangbare buitenwijk. De Kasbah woning bestaat uit een basiseenheid met woonkamer, keuken en slaapverdieping. Door toevoeging van ruimten of verdubbeling van basiseenheid wordt de woning groot genoeg voor gezinnen.
In 2013 bestaat de Kasbah in Hengelo 40 jaar.

Permanente tentoonstelling

Voor de organisatie van het Piet Blom museum is een stichting opgericht die volledig bestaat uit vrijwilligers en die verantwoordelijk zijn voor de uitvoerende werkzaamheden. De stichting Piet Blom museum wil met een permanente tentoonstelling meer bekendheid geven aan de architect en zijn werk. Met een museum hoopt de stichting erkenning, herkenning en inzicht voor het werk van Piet Blom te krijgen. In een ingerichte ruimte in de Kasbah krijgt de permanente tentoonstelling  een plek.

Het Piet Blom museum wordt op 2 februari geopend.

Bekijk hier een video van de Kasbah

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.