Museum Rotterdam in Timmerhuis

Actualiteiten, Exposities, Nieuws

Museum Rotterdam in Timmerhuis

Door: Petra Starink | 26-01-2016

Vanaf 5 februari vestigt Museum Rotterdam zich in het Timmerhuis. In het door Reinier de Graaf van OMA ontworpen gebouw komt het museum over de stad Rotterdam en zijn bewoners.  De bezoekers ontdekken in het museum Rotterdam zoals het was, is en gaat worden.

Achter het stadhuis vertellen straks collectiestukken en bewoners het verhaal van hun stad. In het Timmerhuis komt het moderne glas en staal van de Rotterdamse architect Rem Koolhaas samen met het beton en baksteen van het wederopbouwmonument.

Verleden, heden en toekomst

Vanaf 6 februari worden de bezoekers van het museum meegenomen door verleden, heden en toekomst van Rotterdam. In de tentoonstelling ‘Rotterdammers en hun stad’ maak je kennis met de mensen achter de beroemde skyline. Gewone Rotterdammers staan symbool voor een stad in beweging en zijn letterlijk op een voetstuk gezet. Als bezoeker kun je ook je eigen ervaring met de stad delen waardoor je bijdraagt aan het vullen van ‘collectie Rotterdam’.

Zeecontainers vol collectiestukken nemen je in ‘Geschiedenis van de stad’ mee langs het rijke verleden van Rotterdam; van nederzetting aan de Rotte tot moderne architectuurstad. Een historie die nog steeds doorwerkt in het Rotterdam van nu.

De tijdelijke tentoonstelling ‘De nieuwe stad’ sluit aan bij het festival Rotterdam viert de stad, dat begin 2016 start. Maquettes en stadsgezichten uit de jaren ´50 en ´60 tonen de dromen en daden van stedenbouwers en architecten. Collectiestukken uit de wederopbouw rijzen op in een elf meter hoog monument voor de stad, en in het citylab kun je meedenken over de toekomst.

Om de opening te vieren, hebben alle bezoekers een weekend lang gratis toegang.

Museum Rotterdam
Nieuwe locatie vanaf 5 februari 2016
Timmerhuis, Rodezand 26
www.museumrotterdam.nl

Foto: Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.