Museum Voorlinden op postzegel

Nieuws

Museum Voorlinden op postzegel

Door: Petra Starink | 17-07-2017

Museum Voorlinden ontworpen door Kraaijvanger Architects staat prominent op het postzegelvel dat vanaf 17 juli te koop is en bevat beelden van het museum , stockmateriaal en natuurfoto’s die gemaakt zijn door grafisch ontwerper Gerard Hadders. Op de postzegels is duidelijk te zien welke rol daglicht speelt in het museum.

Kraaijvanger Architects

Museum Voorlinden is een particulier museum in Wassenaar en werd 10 september 2016 geopend. In het museum  worden collectiepresentaties en wisselende tentoonstellingen gecombineerd met permanente werken. Er is een auditorium, bibliotheek, educatieve ruimte, restauratieatelier, filmzaal en museumshop. Het langwerpige gebouw met wanden van natuursteen en glas is een ontwerp van Kraaijvanger Architects. Het transparante dak met zonneschermen en indirect led-licht staat garant voor een zo natuurlijk mogelijke verlichting. De tuin rondom het museum is aangelegd door landschapsarchitect Piet Oudolf.

Museum Voorlinden

Het postzegelvel ‘Museum Voorlinden’ telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1 en is vanaf 17 juli verkrijgbaar in de winkel van museum Voorlinden, winkels van Bruna en via Collectclub.nl

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie