Museumnacht bij ARCAM

Museumnacht bij ARCAM

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-11-2009

Op zaterdag 7 november viert Architectuurcentrum ARCAM in Amsterdam de museumnacht die geheel in het teken staat van Oost-Europeese architectuur. Om 19.00 gaan de deuren open.

De hele nacht is er werk te zien van kunstenaars tegen de achtergrond van de expositie Continuity of the avant-garde – fragments of Croatian Architecture from modernism to 2009.

Programma:
19-20 u. Bar Sliwowitz. Inloop met muziek, Balkan-beelden en cocktails van Blendz.
20-21 u. Forum Oost-Europa. Waardoor onderscheidt de architectuur in verschillende Oost-Europese landen zich en hoe krijgt de zoektocht naar nieuwe samenhangen vorm? Ga in discussie met de deskundigen. Met o.a. Bart Goldhoorn, Hans Ibelings.
21-22 u. Panna Knock-out, editie Oost-Europa. Show je skills op het ARCAM Eiland.
22-23 u. Grensoverschrijdingen. Kunstenaars over de weerslag van een traumatisch verleden op de gebouwde omgeving. M.m.v. Masha Matijevic.
23-00.30 u. De Spoedklus! Jonge architecten strijden – ontwerpend – om een spectaculaire prijs.Tegenover een jury met Herman Hertzberger krijgen acht jonge architecten de tijd om een oplossing te schetsen voor een ter plekke gesteld probleem. In een duel van zeven minuten mogen ze in het openbaar uitvechten wie de beste snelontwerper is.

Video’s en collages
Verder is er de hele nacht werk te zien van David Maljkovic i.s.m. Annet Gelink Gallery. De Kroatische kunstenaar die d.m.v. video’s en collages in het controversiële verleden van zijn geboorteland duikt, onderzoekt de Modernistische overblijfselen van het socialistische Kroatië en zoekt naar mogelijkheden voor de toekomst.

Kunstenares Masha Matijevic exposeert haar nieuwe project ‘Rusevine’ (premiere!) Dit is een groeiende database van gefotografeerde ruïnes, video’s en geluidsfragmenten uit de voormalige oorlogsgebieden van Kroatië.

Sebastian Janusz, Pools architect woonachtig in Amsterdam, zal op diverse momenten optreden met Vaporized Cities. Frozen Music, een performance project over de thema’s reizen, steden & architectuur in Oost-Europa.
Voor meer informatie over het programma zie www.n8.nl.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.