Mushroom Chair

Nieuws

Mushroom Chair

Door: Petra Starink | 08-01-2014

In de Mediamatic Fabriek in Amsterdam toont ontwerper Eric Klarenbeek vandaag 8 januari zijn Muschroom Chair: een stoel  in de vorm van schimmeldraden die met schimmeldraden doorgroeid is zodat er paddenstoelen op kunnen groeien. Eric Klarenbeek heeft nauw samengewerkt met onderzoekers van de UR ( University & Research Centre) in Wageningen.

Erik Klarenbeek ontwikkelde een mengsel van voedingsstoffen en schimmeldraden die te gebruiken is in een 3D printer. Daarbij werd hij onder andere ondersteund door Wageningse onderzoekers. De stoel werd geprint in een speciaal  afgesloten glazen kasje, zodat andere schimmels het ontwerp niet konden binnendringen. De Muschroom Chair bestaat uit stro met een dunne huls van bioplastic. Mycelium groeit snel, en is licht, brandwerend en duurzaam. De paddenstoelen die Klarenbeek gebruikt zijn ook een Wageningse vinding: de sporenloze oesterzwam.

De bijeenkomst in de Mediamatic heeft de naam  “Printing Living Furniture and Wearing Dead Mirco-Organisms”. Naast de Muschroom Chair zal ook architect Simone Vermaning een bruikbaar product tonen dat gemaakt is van schimmeldraden: stoffen die bruikbaar zijn voor het maken van kleding.

In ArchitectuurNL nummer 8 staat een artikel over de Dutch Design Week 2013. Hierin wordt ook de stoel van Erik Klarenbeek belicht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.