Muziekcentrum Eindhoven gaat verbouwen

Muziekcentrum Eindhoven gaat verbouwen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-04-2009

Voor ruim tien miljoen euro gaat Muziekcentrum Frits Philips flink verbouwen. De huidige entree met kassa’s en garderobe en de inrichting van de begane grond wordt grondig aangepakt. Het Eindhovense muziekcentrum wil beter zichtbaar en toegankelijk worden. Philips Design en Studio Van Eijk & Van der Lubbe tekenen voor het ontwerp. Een architect en bouwer moeten nog worden geselecteerd.

Aandacht
De begane grond van het concertgebouw gaat ook overdag open, tegelijk met de winkels in de Heuvel Galerie. Met concertjes van jong talent, een luisterruimte en een interactieve mediawand met informatie over de optredens wil de instelling nadrukkelijker de aandacht van passerend publiek trekken.

“We hebben nu kassa’s, een sluis en heel veel garderoberuimte. Mensen zoeken de ingang en daarna zoeken ze weer”, zegt projectmanager Anastasia Roxs van het muziekcentrum.

Ambiance
In de nieuwe opzet komen twee kleinere garderobes, voor de kleine en de grote zaal. In twee foyers komt ook plek voor het nuttigen van een kopje koffie en een broodje. Gebruik van licht, design en technologie in de nieuwe inrichting moet zorgen voor een betere ambiance.

De verbouwing is gepland voor de zomermaanden van 2010. De heropening staat voor oktober op de rol.

Bron: Eindhovens Dagblad

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.