Muziekpaleis Utrecht 34 miljoen euro duurder

Muziekpaleis Utrecht 34 miljoen euro duurder

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-06-2009

Het Utrechtse Muziekpaleis, dat in 2013 moet openen op het Vredenburg, wordt bijna 34 miljoen euro duurder dan begroot. Het muziekgebouw met zalen voor onder meer klassiek, pop en jazz gaat 132,5 miljoen euro kosten, zo maakte de gemeente Utrecht maandag bekend.

De financiële tegenvaller is volgens de gemeente het gevolg van onder meer prijsstijgingen van aannemers en materialen ten opzichte van de eerdere begroting in 2006, aanvullende veiligheidseisen en nieuwe wettelijke energiebesparingsregels.

Orginele Hertzberger
Ook de renovatie van de originele Grote Zaal van het oude muziekcentrum van Herman Hertzberger die een plek krijgt in de nieuwbouw, kost aanzienlijk meer – 9,5 miljoen euro – dan was begroot.

Daarbij lopen door de vertragingen de kosten op. Door juridische procedures wordt op zijn vroegst aan het eind van het jaar de eerste paal geslagen, terwijl het oude Muziekcentrum Vredenburg twee jaar geleden zijn deuren sloot. De tijdelijke Grote Zaal van het Vredenburg in Leidsche Rijn kampt met grote tekorten.

In het Muziekpaleis krijgen Poppodium Tivoli, jazzpodium SJU en het muziekcentrum Vredenburg een plek. Utrecht verwacht het Muziekpaleis in 2013 te openen.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Drie miljoen voor Utrechts Muziekpaleis
Definitief groen licht voor Muziekpaleis Utrecht

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.