MVRDV ontwerpt Het Podium

Actualiteiten, Nieuws

MVRDV ontwerpt Het Podium

Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-03-2022

Deze zomer krijgt Het Nieuwe Instituut een tijdelijke evenementenlocatie op het dak: Het Podium. Dit bevindt zich op 29 meter hoogte en is toegankelijk via een enorme, 143 treden tellende buitentrap. Met de installatie – opvallend roze geschilderd om de zichtbaarheid te vergroten – creëert MVRDV in opdracht van Het Nieuwe Instituut een nieuwe creatieve ontmoetingsplek ter grootte van 600 m2.

De ruimte is te gebruiken door verschillende instellingen en makers uit de stad. Hiermee biedt het Podium een unieke kans om architectuur, de stad, het Museumpark en het Nieuwe Instituut vanuit een nieuw perspectief te ervaren. Het Podium gaat op 1 juni van start als festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand en zal daarna tot 17 augustus ook voor andere evenementen worden gebruikt.

Het Podium is gemaakt van steigermateriaal en vloerafwerkingen die geschikt zijn voor recycling. De eerste gebruiker van deze coproductie van MVRDV en HNI zal het inzetten voor een maandlang lezingen, tours, films en andere activiteiten rondom architectuur. In juli en augustus wordt Het Podium ook opengesteld voor andere activiteiten; van sportlessen en rooftop-diners tot een programma speciaal bedoeld voor kinderen.

Beeld: MVRDV

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.