MVSA ontwerpt ladies store

Interieur, Nieuws

MVSA ontwerpt ladies store

Door: Peter de Winter | 03-12-2015

Onder leiding van projectarchitect Harry van den Berg ontwierp MVSA Architects een exclusief interieur voor damesschoenwinkel Shoebaloo. Schoenenliefhebbers kunnen vanaf nu op het Amsterdamse Koningsplein terecht voor luxe dames én heren designer schoenen. MVSA ontwierp eerder voor Shoebaloo exclusieve winkelinterieurs, onder meer voor winkels aan de Amsterdamse PC Hooftstraat en in Rotterdam, Utrecht en Maastricht.

Bij binnenkomst vallen de kleurrijke damesschoenen tegen de achtergrond van de donkergrijze plint meteen op. Om de schoenen optimaal tot hun recht te laten, koos MVSA voor een donkere setting en luxe materialen. De vloeren zijn ingelegd met Italiaans hardsteen. Donkergrijs marmer aan de buitenkant met een lichte strook in het midden. Het middelpunt van de winkel is de spiegelvitrine bestemd voor een bijzondere collectie designer damestassen en accessoires. De spiegelwanden zorgen voor een optische vergroting van de ruimte. Het donkere plafond met oplichtende lijnen geeft het interieur een futuristische en ruimtelijke beleving.

Eigen identiteit

Vorig jaar rondom deze tijd werd de Shoebaloo herenwinkel op nummer 5 al vernieuwd. MVSA ontwierp hiervoor juist een licht interieur. De schoenenwinkels op het Koningsplein vullen elkaar aan, maar hebben in opdracht van Shoebaloo ieder een eigen identiteit gekregen. Ze vormen met hun opvallende inrichting een contrast met de andere panden in het levendige winkelgebied. Via de ellipsvormige kijkvensters vangt het winkelend publiek een glimp op van het luxe en geheimzinnige interieur wanneer ze de etalage passeren.

MVSA Architects

MVSA Architects is een internationaal architectenbureau gevestigd in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1984 ontwerpt het bureau oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken. Met een creatief en ervaren team, streeft MVSA naar innovatie in design, aanpak en uitvoering.

Fotografie: Jeroen Musch

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.