My waste is your waste

Nieuws

My waste is your waste

Door: Jacqueline Knudsen | 08-05-2013

Museum of the Image MOTI in Breda presenteert vanaf mei de tentoonstelling My waste is your waste. MOTI heeft kunstenaars en afvalexperts uitgenodigd om te discussie te starten over de wereldwijde afvalproblematiek én hoe we bewust met afval om kunnen gaan. Gezamenlijk vormen de kunstenaars van 14 mei tot en met 17 mei de expositie. Zo zal op 15 mei de kunstenaar Refunc een mobiel huis bouwen van afval.

De expositie ontstaat uit een unieke samenwerking tussen Nederlandse en Braziliaanse ontwerpers en kunstenaars. Van 14 mei tot en met 17 mei zijn zes kunstenaars live te zien in MOTI in Breda. Onder de ogen van publiek gaan Thiago Bender, Rodrigo Bueno, Klaas Kuiken, Refunc, Christian Ullmann en Jan Eric Visser aan het werk, om afval een tweede leven te geven. In dit live atelier wordt zo de tentoonstelling gevormd.

Op woensdag 15 mei zal Refunc (foto) in samenwerking met ROC West Brabant en de KMA in Breda een mobiel huis bouwen van afvalmateriaal. De samenwerking tussen de kunstenaars en de scholen staat vooral in het teken van kennisuitwisseling. De studenten van ROC bezitten veel technische kennis en de studenten van de KMA hebben veel kennis van overleven in bijzondere omstandigheden. Tijdens de bouw van het huis worden de vragen gesteld: in hoeverre zijn de dingen die wij weggooien niet meer bruikbaar? Hoe bewust gaan wij met afval om? Kunnen we met afval overleven? Kan er meer uit afval worden gehaald dan wij denken?

De expositie wordt op zaterdag 18 mei officieel geopend en zal t/m 1 september 2013 te zien zijn in het Breda. My waste is your waste is een samenwerkingsproject tussen MOTI en Musea da Casa Brasileira in São Poalo (BR).

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.