NAC krijgt vernieuwd stadion

NAC krijgt vernieuwd stadion

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-12-2008

Breda gaat de komende jaren 11.5 miljoen euro investeren in het nieuwe NAC stadion. “NAC is een icoon voor de stad, dus vandaar dat we als Gemeente Breda een welwillend oor hadden voor het verzoek van NAC om het stadion te vergroten en renoveren”, aldus wethouder Janus Oomen.

De ontwikkeling van het Stadionkwartier wordt een gezamenlijke ontwikkeling van de Gemeente Breda, NAC, HEJA Projectontwikkeling en Hofwegen Projectontwikkeling en zal in het voorjaar van 2009 leiden tot een samenwerkingsovereenkomst. Het plan voorziet naast het Rat Verlegh Stadion in 23.000 vierkante meter kantoren, een mega-supermarkt van 6.000 vierkante meter en 17.000 vierkante meter winkels.

Tribunes tegen het veld
Grosfeld van der Velde architecten is door NAC benaderd om een visie te ontwikkelen voor de gefaseerde uitbreiding en upgrading van het bestaande stadion. De huidige tribunes worden over de grachten, tot letterlijk tegen het veld, doorgetrokken en ook zullen er aan de bovenzijde nieuwe ringen worden toegevoegd.

Er ontstaat een nieuwe huid van kolommen rondom het stadion, welke het gebouw tot een icoon zullen maken. “De beleving van het voetbal staat voorop’, aldus architect Pascal Grosfeld. “Het NAC stadion moet een voetbaltempel worden. De kolommen definiëren de contour van het stadion en maken tegelijkertijd de ‘tussenruimte’ onderdeel van het omliggende stadionsplein. Het benaderen van het stadion krijgt een nieuwe dimensie: het binnentreden in de voetbaltempel van NAC.”

De eerste fase van de plannen betreft het uitbreiden van de capaciteit van de huidige 17.000 plaatsen naar bijna 20.000 plaatsen en zal, mits de gemeenteraad instemt met het voorstel, in het seizoen 2009-2010 worden gerealiseerd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.