NAi opent zich naar de stad

NAi opent zich naar de stad

Nieuws
Door: Peter Visser | 01-07-2011

Na een grootscheepse verbouwing is het Nederlands Architectuur instituut eindelijk weer toegankelijk voor het publiek. En hoewel er nog flink wat puntjes op de i gezet moeten worden was het gisteren, 30 juni 2011, toch tijd voor de feestelijke opening.

Wat direct opvalt is de nieuwe ingang, niet meer dat onooglijke bruggetje dat iedereen altijd voor achterdeur of dienstingang aanzag, maar een enorme vlonder boven het water, die overgaat in een mooi terras op het zuiden voor het museumcafé.

Ook binnen is er flink gehakt, gezaagd en gebouwd. De boekwinkel heeft veel meer ruimte gekregen en op de verdieping is een Doedek gekomen, waar kinderen spelenderwijs met architectuur kunnen kennismaken. Lego en bouwplaten zijn er voorradig.

Samen met de bibliotheek is dit allemaal vrij toegankelijk, waardoor de ingangspartij een levendige boel kan worden. Het is nu publiek domein geworden, wat het eigenlijke museum ongetwijfeld geen windeieren zal leggen, want de stap is nu veel kleiner dan voorheen via het bruggetje.

De verbouwing vond plaats onder leiding van architect Jo Coenen, die ook het oorspronkelijk gebouw ontwierp.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.