NAi toont gerestaureerde stadhuismaquettes

NAi toont gerestaureerde stadhuismaquettes

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-05-2009

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) heeft de bijna honderd jaar oude maquettes voor het ontwerp van het Rotterdamse stadhuis gerestaureerd.

Maquettes
Vier raadhuismaquettes zijn te zien tijdens een tentoonstellling die op 23 mei wordt geopend. De expositie loopt tot en met 9 augustus. De maquettes verbleven tachtig jaar op de zolder van het stadhuis aan de Coolsingel. Ze hebben een schaal van 1 op 50, waardoor ze zeer gedetailleerd zijn. Voor de raadhuisprijsvraag kwamen in 1912 zeven inzendingen binnen. Naast de maquettes worden foto’s en tekeningen getoond.

Prijsvraag
Aanleiding voor de tentoonstelling is de huidige prijsvraag voor wat heet de ‘herontwikkeling’ van de kantoren van de gemeente. Daarvoor seleceert een speciale commissie het werk van vijf architecten. De keuze wordt bij de opening van de historische tentoonstelling bekendgemaakt. ,,Het nieuwe stadskantoor moet het meest duurzame gebouw van Nederland worden met bovendien architectuur van internationale allure”, heeft wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) eerder verklaard.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.