Nanne de Ru directeur van The Berlage

Nanne de Ru directeur van The Berlage

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-05-2013

Architect Nanne de Ru is benoemd tot directeur van The Berlage.  The Berlage is onderdeel van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. The Berlage, voorheen het Berlage Instituut, borduurt voort op het educatief en cultureel platform voor onderzoek, ontmoeting en debat dat in 1990 werd opgericht.

Het Berlage Instituut werd eerder geleid door Herman Herzberger, Wiel Arets, Alejandro Zaera-Polo en Vedran Mimica. The Berlage biedt een postgraduate master titel, welke dit jaar naar verwachting geaccrediteerd wordt.

Nanne de Ru (NL, 1976) is tevens partner van Powerhouse Company, een internationaal architectuur en design bureau in Rotterdam en Copenhagen. De Ru geeft leiding aan het kantoor in Rotterdam en werkt aan projecten in Europa, Turkije en Azië. Het werk van Powerhouse Company heeft de AM NAi prijs en de Dutch Design Award 2009 toegekend gekregen. Drie projecten waren genomineerd voor de prestigieuze Mies van der Rohe Award. In 2011 heeft De Ru de Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten in ontvangst mogen nemen.

De Ru is (gast) docent geweest aan verschillende universiteiten in Europa, zoals de Royal Danish Academy of Fine Arts in Kopenhagen, The Oslo School of Architecture and Design en de TU Delft.

Zie ook het artikel: Waste hoort bij het vak

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.