NAT wint prijsvraag herontwikkeling HTS terrein

NAT wint prijsvraag herontwikkeling HTS terrein

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-05-2008

NAT Architecten heeft een besloten prijsvraag gewonnen met de herontwikkeling van het HTS terrein in Heerlen. Het architectenbureau heeft na onderzoek ingezet op de woonwensen van Medioren (45-65). Deze leeftijdsgroep heeft een hoog bestedingspatroon en wil graag investeren in nieuwe woonvormen.

Lofts
34 woningen zullen gerealiseerd worden met een gezamenlijke parkeergarage, verdeeld over 13 verschillende typen lofts. De noordzijde behoudt zijn karakteristieke uitstraling terwijl de zuidzijde volledig wordt geopend naar het binnenterrein.

Een deel van dit binnenterrein wordt gesloopt, maar een aantal karakteristieke rudimenten van het oude HTS gebouw uit 1960 worden landschappelijk hergebruikt. Hierdoor blijft de icoonfunctie behouden en zal het geheel met het binnenterrein een unieke plek worden in Heerlen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.