Nationaal Archief organiseert Cuypersrondleidingen

Nationaal Archief organiseert Cuypersrondleidingen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-11-2007

Het Nationaal Archief organiseert in november en december speciale rondleidingen over de beroemde 19e-eeuwse architect Pierre Cuypers. Cuypers is de architect van vele gebouwen en kerken in Nederland, waaronder het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Op vier verschillende dinsdagavonden in november en december kunt u bij het Nationaal Archief een rondleiding volgen. En op vertoon van uw entreekaartje van het NAi krijgt u zelfs 50 procent korting op de rondleidingprijs.

Tijdens de rondleiding ziet de bezoeker uit de historische tekeningencollectie van de Rijksgebouwendienst prachtige tekeningen van Pierre Cuypers. Daarnaast bevatten de archieven van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Handel, Nijverheid en Waterstaat vele geschreven documenten van en over Cuypers en zijn bouwwerkzaamheden. Ook worden documenten getoond uit het archief van Victor de Stuers, de 19e-eeuwse grondlegger van het Nederlandse erfgoedbeleid en goede vriend van Cuypers.

Reden voor de speciale Cuypersrondleidingen is de grootste overzichtstentoonstelling ooit over Pierre Cuypers, Cuypers. Architectuur met een missie, die op dit moment plaatsvindt in het NAi in Rotterdam en Maastricht en nog te zien is tot 3 februari 2008. Het NAi beheert het werkarchief van Cuypers en heeft hier rijkelijk uit geput voor de dubbeltentoonstelling waarin de jaren 1877 (Rotterdam) en 1897 (Maastricht) centraal staan. Het materiaal uit de collectie van het Nationaal Archief geeft een mooi aanvullend beeld van het leven en werk van deze beroemde architect.

De rondleidingen worden gehouden op: dinsdagavond 27 november, 4, 11 en 18 december van 19.00 tot 20.00 uur. Locatie: Nationaal Archief. De kosten zijn € 5 per persoon. Op vertoon van entreekaartje van het NAi ontvangt u 50 procent korting!

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.