Nationaal Historisch Museum naast Frostbrug

Nationaal Historisch Museum naast Frostbrug

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-03-2009

De directie van het Nationaal Historisch Museum in Arnhem geeft de voorkeur aan een lokatie in het centrum van Arnhem aan de Rijn. Op die plek naast de John Frostbrug staat nu het pand van woningbouwcorporatie Volkshuisvesting. De beslissing is genomen door de directie van het NHM en wordt gesteund door minister Plasterk (OCW) en burgemeester Krikke van de Gelderse hoofdstad.

Zichtbaarheid en bereikbaarheid
De keuze van de NHM-directie voor het pand van Volkshuisvesting als voorkeurslocatie is gemaakt na afweging van meerdere locaties in de gemeente Arnhem. Er is vooral gekeken naar de mate waarin de locatie aansluit bij het concept van het NHM en naar de zichtbaarheid en de bereikbaarheid ervan. Ook de tijd waarbinnen het museum op de betreffende locatie gerealiseerd zou kunnen worden, speelde bij de keuze een belangrijke rol.

Ideale plek
Algemeen directeur van Nationaal Historisch Museum Erik Schilp: “De voorkeurslocatie ligt in het centrum van de stad Arnhem, midden in de samenleving. De relatie met de vroege geschiedenis, de Limes, met de geschiedenis van het water en de handel en met de meer recente oorlogsgeschiedenis, de brug-te-ver in de Slag om Arnhem, de John Frostbrug, is direct en tastbaar. Deze locatie is goed voor het NHM, goed voor Arnhem en geeft de Nederlandse geschiedenis een ideale plek.”

Zie ook:
Ontwerp Historisch Museum Houben van tafel?
Historisch museum wellicht niet van Houben

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.