Naturalis opgeleverd

Nieuws

Naturalis opgeleverd

Door: Jacqueline Knudsen | 29-05-2019

Gisteren is in Leiden Naturalis officieel opgeleverd, na verbouwing en uitbreiding naar ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten. Na 1 jaar sluiting opent het Naturalis Biodiversity Center  in september weer haar deuren. Nieuw zijn een enorme, publieke hal, expositieruimten en laboratorium. Daarnaast zijn de onderzoeksfaciliteiten gemoderniseerd.

De 40 meter hoge glaskroongevel is samengesteld uit geprefabriceerde betonnen elementen die aan de binnenzijde afgewerkt zijn met eikenhout. Naturalis koos voor de toepassing van materialen die op natuurlijke wijze verouderen: natuursteen, beton, glas, staal en eikenhout. Zo is de buitenzijde van het hoofdgebouw gedeeltelijk afgewerkt in rood natuursteen.

Gigantische tentoonstellingsruimten

Voor het gigantische skelet van T.rex Trix en andere grote opgezette dieren zijn de tentoonstellingsruimte bijzonder ruim bemeten. Muren van 30 m lang, 300 mm dik en tot 14 m hoog, overspanningen tot 21 m.

Nieuwbouw en renovatie

Het nieuwe museumgebouw en het laboratoriumgebouw vormen nu een geheel met de kantoren, de collectiedepots (waar een groot deel van 42 miljoen objecten uit de collectie huizen) en een deel van de laboratoria. Deze laatste zijn gevestigd in de bestaande gebouwen, die zowel van binnen als buiten een update hebben gekregen. Het ontwerp van nieuwbouw en renovatie is van Neutelings Riedijk architecten.

Bron en meer foto’s JP van Eesteren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.