Nederlands ontwerp voor Chinees ziekenhuis

Nederlands ontwerp voor Chinees ziekenhuis

Nieuws
Door: Petra Starink | 22-05-2012

De Nederlandse combinatie Dutch Health Architects en DHV hebben op 20 mei het contract getekend voor het ontwerp van een oncologisch centrum in Changyuan (China). Voor alle betrokken bureaus is het de eerste opdracht voor een Chinees ziekenhuis. Dutch Health Architects nam het initiatief en is verantwoordelijk voor de architectuur en de bouwtechniek; DHV neemt projectmanagement en de engineering voor haar rekening.

Expertise op gebied van architectuur vermarkten

Het ontwerp en de bouw van de kliniek is een mijlpaal voor beide bedrijven. Dutch Health Architects wil Nederlandse expertise op het gebied van architectuur en zorg internationaal vermarkten. DHV werkt 25 jaar in China, maar nog niet binnen de zorgsector.

In het nieuwe Honliv Hospital Cancer Center, met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter, komen 500 bedden te staan. In het gebouw vinden onderzoek, behandeling en operaties plaats. De kliniek wordt onderdeel van een grootschalige projectontwikkeling in de provincie Henan.  Het Cancer Center zal jaarlijks ca 13.000 patiënten ontvangen. In totaal zal de campus plaats bieden aan 5000 bedden met gespecialiseerde klinieken waaronder het door Dutch Health Architects en DHV te bouwen oncologisch centrum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.