Nederlands paviljoen Expo 2020 Dubai opgeleverd

Nederlands paviljoen Expo 2020 Dubai opgeleverd

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-09-2021

Met de overdracht van een symbolische sleutel is het nieuwe Nederlandse paviljoen op de Expo 2020 Dubai officieel opgeleverd. De Nederlandse inzending is hiermee gereed voor de opening van de Expo op 1 oktober 2021. Het paviljoen is ontworpen en gebouwd door een consortium van V8 Architects, KossmanndeJong, Witteveen+Bos en Expomobilia. Zij hebben een groot aantal Nederlandse innovatieve bedrijven betrokken bij de bouw. Het consortium zal naast het ontwerp en de bouw ook het onderhoud en de afbouw van het paviljoen verzorgen.

Op Expo 2020 Dubai worden Nederlandse innovaties op het vlak van water, hernieuwbare energie en voedselzekerheid aan de Verenigde Arabische Emiraten en de rest van de wereld getoond.

Nederlands paviljoen echte blikvanger

Het Nederlandse paviljoen moet de komende maanden een blikvanger worden voor de miljoenen bezoekers die de Expo-organisatie verwacht. In het paviljoen is een biotoop opgebouwd, die laat zien hoe je op circulaire wijze voedsel kunt verbouwen. In een land met een droog woestijnklimaat creëert Nederland een omgeving voor de productie van ons eigen water, energie en voedsel, die niet tot stand kan komen zonder onderlinge verbinding. Zo wordt het water dat nodig is voor de planten uit de woestijnlucht gehaald.

Lokaal gehuurde bouwmaterialen

Voor de bouw is gebruik gemaakt van lokaal gehuurde bouwmaterialen, die zoveel mogelijk lokaal te verkrijgen zijn, waardoor transport tot een minimum wordt beperkt. Ook het interieur bestaat uit gehuurde elementen. Alle materialen worden na afloop teruggegeven aan de regio of krijgen een volgende bestemming. Met deze aanpak wordt de ecologische footprint van het paviljoen tot het minimum beperkt.

Expo 2020 Dubai

Tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2021 vindt de 35e universele expo plaats in Dubai. Het is de eerste Expo in het Midden-Oosten. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren meer dan 200 deelnemende landen en organisaties hun nieuwste ideeën, innovaties en technologieën.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.