Nederlands succes bij DETAIL Preis 2009

Nederlands succes bij DETAIL Preis 2009

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-01-2009

Op het DETAIL Preis Gala 2009 hebben drie architectenbureaus uit Nederland een prijs en/of nominatie in ontvangst genomen. Atelier Kempe Thill won een award in de categorie “Akustik” voor het project Franz Liszt Konzerthaus in Raiding (Oostenrijk).

Ontwerpgroep Trude Hooykaas (OTH) kreeg een nominatie in de hoofdcategorie met het Kraanspoor in Amsterdam en Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Urbis was genomineerd in de categorie “ArchitekturXport” met de Dutch Ambassador’s Residence in Peking. De prijzen worden elke twee jaar uitgereikt door het gelijknamige Duitse architectuurblad.

Het Franz Liszt Konzerthaus van Atelier Kempe Thill is in een park tegenover het geboortehuis van de beroemde componist gebouwd. In het gebouw bevindt zich een 12 meter hoge concertzaal met balkon voor 600 bezoekers, die naar de proporties en afmetingen van concertzalen uit de tijd van Liszt gemodelleerd is.

De binnenkant van de zaal is volledig van hout, de façade is van polyurethaan gemaakt en de vensters van 18 bij 4 meter zijn van een monolithische acrylplaat. De jury was bijzonder enthousiast over de sensibele stedenbouwkundige inbedding van het grootschalige gebouw in de dorpse omgeving. Onlangs heeft het project ook de Oostenrijkse “Burgenländische Architekturpreis 2008” gewonnen.

Zie ook: Het Kraanspoor en de Ambassade in Peking

Bron: Detail / Architectuur.org

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.