Nederlands talent in Spaanse competitie

Nederlands talent in Spaanse competitie

Nieuws
Door: Margriet Brus | 30-06-2014

Twee Nederlandse studenten zijn in de prijzen gevallen bij de Cosentino Design Challenge 2014. De wedstrijd van de Cosentino Group is in het leven geroepen om onderzoek van studenten naar ruimte, materialen en bouwsystemen te bevorderen. De wedstrijd kent twee categorieën: Architectuur en Design. In die laatste categorie werden de inzendingen van Michiel van Gageldonk en Luuk van Laarhoven (beiden van de Design Academy Eindhoven) beloond. 

Verfrissend plein

Michiel van Gageldonk noemde zijn idee ‘Refreshing Stones’. Hij bedacht een manier om pleinen in de zomer te verkoelen en in de winter te verwarmen met nevel uit gefilterd regenwater. Aan de zijkant van een plein plaatst hij diagonaal platen met kleine gaatjes. In de zomer wordt hier koel water door geperst, in de winter kan er warm water verneveld worden. Zo draagt zijn idee bij aan een prettige omgeving.

Speelse muur

Luuk van Laarhoven bedacht een speelse installatie met de naam ‘Using Lines’. Een zwarte muur met daarin horizontale witte stroken nodigt de voorbijganger uit tot interactie. Door het verschuiven van de stroken verandert het aanzicht van de muur steeds.

Overige winnaars

De andere winnaars in de categorie Design zijn ‘Inmortal’ van Roberto Garcia Rebolledo, ‘Arte Sacro vs Cosentino’ van Policarpo del Canto Baquera, ‘Pixelstone’ van Samuel Gámez García en ‘Mausolo’ van David García Muñoz. In de categorie Architectuur zijn de winnaars: ‘Dekton Space Invaders’ van Samuel Gamez Garcia. ‘Mil Miradas’ van Alberto Abia Cantero, ‘Casa de aire y sombra’ van José Roldán Ballesteros en Laura García Corbalán, ‘Creando atmosferas’ van Tamara Navarro Rodríguez, ‘Dekton It Yourself’ van Patricia Moreno Ramos and Maricruz Pedrera Molina en ‘San Lorenzo Florencia’ van David García Muñoz.

Het Spaanse bedrijf Cosentino Group is producent en distributeur van innovatieve oppervlakken voor architectuur en design.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.