Nederlandse Bouwprijs ook voor architecten

Nederlandse Bouwprijs ook voor architecten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-09-2010

De huidige recessie is pijnlijk voelbaar. Ook in de bouwsector. En er moet wel een heel sterke wind van verandering opsteken, willen de donkere wolken plaats maken voor een stralend licht van economische perspectieven. Desondanks is de inschrijving voor De Nederlandse Bouwprijs 2011 onlangs van start gegaan. Dat geldt uiteraard ook voor architecten. Zij kunnen meedingen in de categorie Gebouwen en daarmee zichzelf, hun creatie en de bouwsector prominent over het voetlicht brengen.

Ontwikkeling
De toekenning van De Nederlandse Bouwprijs bewijst dat de sector constant in ontwikkeling is. Ze behoort tot de Avant Garde als het gaat om creativiteit, inventiviteit, slagkracht en innoverend vermogen. En precies dat zijn de kernkwaliteiten die de Nederlandse Bouwprijs wil belonen. De tweejaarlijkse toekenning wil veelzijdig (bouw)talent in Nederland stimuleren en daagt de sector uit om creatieve ideeën en vernieuwende ontwikkelingen over het voetlicht te brengen. Inschrijven gaat online via deze link. Inschrijven kan voor de categorieën Gebouwen, Bouwwerken, Duurzaam integraal ontwerpen, bouwen, gebruiken en onderhouden en Bouwmaterialen & -systemen.

Nieuwe categorie
‘Talent met toekomst’ is een nieuwe categorie van De Nederlandse Bouwprijs. Elke editie van De Nederlandse Bouwprijs wordt een actueel onderwerp gekoppeld aan de categorie Talent met toekomst speciaal voor studenten en young professionals. Dit jaar is gekozen voor het onderwerp Bio-based bouwen dat uit gaat van het toepassen van groene bouwmaterialen in de bouwwereld.

Let op! Inschrijven voor De Nederlandse Bouwprijs 2011 kan tot 7 oktober aanstaande.

Foto: Geoffroy Magnan

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.