Nederlandse bureaus op shortlist Canterbury Cathedral

Nieuws

Nederlandse bureaus op shortlist Canterbury Cathedral

Door: Petra Starink | 27-08-2013

Bureau Kossmann.dejong exhibition architects is in samenwerking met Felixx Landschapsarchitecten, als enige niet-Britse team geselecteerd voor de shortlist van de Canterbury Cathedral Landscape Design Competition.

De Canterbury Cathedral maakt onderdeel uit van de UNESCO World Heritage. De opdrachtgever wil het bestaande landschap direct voor de hoofdingang van de kathedraal vernieuwen. Speciale aandacht wordt gevraagd voor de route die bezoekers afleggen door de landschappelijke setting, het voorliggende plein, die een belangrijke onderdeel uitmaakt van de visitor experience.

Door het samenvoegen van specifieke expertises op het gebied van tentoonstellings-ontwerp, landschapsdesign, technisch advies en boomkwekerij, neemt het Nederlandse ontwerpteam een bijzondere plek in op de shortlist. Een lijst die verder gevormd wordt door vier teams geleid door architecten en landschapsarchitecten uit Groot-Brittannië. De geselecteerde teams zijn uitgenodigd een conceptontwerp te maken.De winnaar wordt medio oktober 2013 bekendgemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.