Neutelings Riedijk geselecteerd voor museum in Riga

Actualiteiten, Nieuws

Neutelings Riedijk geselecteerd voor museum in Riga

Door: Petra Starink | 03-02-2016

Voor het nieuwe Museum of Contemporary Art Foundation (LMoCAF) in Riga is Neutelings Riedijk Architecten als één van de in totaal zeven internationale bureau’s gekozen die mogen meedoen aan de architectuur competitie. De 7 bureaus zijn gekozen uit 25 bureaus aan wie in een eerdere ronde was gevraagd hun portfolio te overleggen.

De zeven geselecteerde bureau’s zijn:
• Adjaye Associates (UK)
• Architects Lahdelma & Mahlamäki (Finland)
• Caruso St John Architects (UK)
• Henning Larsen Architects (Denmark)
• Neutelings Riedijk Architects (Netherlands)
• Sauerbruch Hutton (Germany)
• wHY (US)

Naast architectonisch ook duurzaam

De ambitie van het museum is om het meest bezochte kunstmuseum in de Baltische Staten te worden. Het museum moet architectonisch en duurzaam worden en een cultureel centrum van regio-overstijgende betekenis worden. De unieke collectie omvat kunst en beeldcultuur in Letland en het Oostzeegebied uit de jaren 1960. Verwacht wordt dat het concept verder met een lokaal architectenbureau wordt uitgewerkt. Bureaus uit Letland zijn hiervoor uitgenodigd. De winnaar wordt eind mei 2016 bekend gemaakt.

New Hanza City

De locatie is het New Hanza City, een voormalig gebied van de goederenspoorwegen, waar de komende jaren een financieel centrum wordt ontwikkeld. Naast kantoorgebouwen en het museum komen er recreatieve voorzieningen, een hotel, congrescentrum, een pre-school onderwijsinstelling en een park. In januari 2016 is de vergunning verleend voor de bouw van het eerste project in dit gebied, het hoofdkantoor van de ABLV Bank, ontwikkelaar: Pillar group.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.