New York Metrobank van beton

Nieuws

New York Metrobank van beton

Door: Petra Starink | 31-05-2017

Op de kade bij de ss Rotterdam zijn 2 betonnen banken geplaatst naar het model van de New York Metrobank. Het zijn de eerste twee buitenversies van de bank die Hieke Aardema met haar bedrijf GjaltProducties al enige tijd in massief eikenhout op de markt brengt. GjaltProducties deed dit project samen met betonbedrijf Het Keukenblad. De bank was al te zien tijdens OBJECT 2017.

 

Houten versie metrobank

 De houten versie van de metrobank werd in 1973 voor het openbaar vervoer ontworpen in opdracht van de New York Port Authority. De laatste jaren wordt hij stukje bij beetje vervangen door meer vandalismebestendige metalen exemplaren. Het bedrijf GjaltProducties gunde de bank een tweede leven en bracht hem hier op kleine schaal op de markt.

Betonnen versie

Samen met betonbedrijf Het Keukenblad uit Eck en Wiel werd een betonnen versie ontwikkeld met exact dezelfde strakke vormgeving, die zonder onderhoud voor vele jaren tegen alle weersomstandigheden bestand is.

De twee banken zijn geplaatst op de kade aan de voor- en achterplecht van het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn; het ss Rotterdam. De banken zijn zo geplaatst dat de mensen die erop plaatsnemen uitkijken over het water van de haven in de richting van New York.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.