Nezu Aymo ontwerpt groene gevel bloemenmarkt

Nezu Aymo ontwerpt groene gevel bloemenmarkt

Nieuws
Door: Petra Starink | 12-09-2012

Nezu Aymo is winnaar geworden van de prijsvraag Amsterdamse groene gevel. Het ontwerp is gemaakt vor een gevel aan de Amsterdamse bloemenmarkt. Het winnende ontwerp wordt ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Deelnemers werden door Materia en Cultiwall uitgedaagd om een groene landmark te ontwerpen op een bijzondere, openbare plaats in of rond Amsterdam. Uit vijf genomineerden moest de jury een keuze maken. De vijf genomineerden maakten het de jury niet makkelijk. Els Zijlstra (Art director Materia) : ‘de inzendingen waren allemaal van hoog niveau en het zijn stuk voor stuk goede ideeën, maar het winnende ontwerp is origineel, pragmatisch en haalbaar’. Tevens verwacht de jury dat het ontwerp wellicht toegepast wordt op meerdere bloemenstallen aan het Amsterdamse Singel.

Semitransparante groene achterwand

Het feit dat er bijna geen bloemen en groen te zien zijn op de Bloemenmarkt was voor Nezu Aymo reden om het ontwerp te maken. In hun ontwerp maken zij gebruik van een semitransparante groene achterwand, waardoor directe visualisatie ontstaat tussen winkelruimte en gracht. Het dak van de winkel is vormgegeven als getrapte terrassen met bloemenvelden. De andere genomineerden waren: Bee Public, Blackbox Architecten, GroeneSteden.nl en ontwerpbureau Muller. Het winnende ontwerp wordt daadwerkelijk gerealiseerd en de winnaar krijgt een driedaagse reis naar Parijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.