NEZZT wint prijsvraag Tiny House Almere

NEZZT wint prijsvraag Tiny House Almere

Nieuws
Door: Petra Starink | 11-07-2016

Tiny House van NEZZT AlmereDe prijsvraag ‘Bevrijd Wonen, Jouw Ideale Tiny House in Almere’ is gewonnen door NEZZT, een concept door DEMEEUW, diederendirrix architectuur & stedenbouw en C-twee. De winnaars krijgen een optie op een bouwlocatie en kunnen beginnen met de realisering van hun Tiny House.

In het kader van de BouwEXPO 2016/2017 werd de prijsvraag georganiseerd door de gemeente Almere in samenwerking met het Woningbouwatelier. De prijsvraag was gericht op vernieuwende ideeën met betrekking tot wonen te stimuleren, gericht op het sterk groeiende fenomeen Tiny Housing.

Royaal wonen in het klein

NEZZT won in de categorie Tiny Housing Permanent met het ontwerp ‘Royaal wonen in ’t klein’ en gaat uit van één unieke gedachte: een multifunctionele basis met een vast vierkant formaat van 30m2. Met een interieur dat de woning in een handomdraai aanpast aan de gewenste ruimte. Het interieur past zich continu aan op de dagelijkse veranderende behoeften. Zo wordt elke dag het maximale uit een woning gehaald.

Woonwensen

De mogelijkheden om invulling te geven aan woonwensen zijn groot. Een slimme, flexibele kastenwand kan invulling geven aan verschillende woonscenario’s. In één simpele beweging wordt de woonkamer, een slaapkamer, een eetkamer, of een feestruimte. De geschakelde gevelpanelen verwijzen naar de kenmerkende gewassen en verkavelde akkers van Flevoland. Elke akker met zijn eigen gebruik en karakter in de verschillende seizoenen. Zo ook het cluster dat meebeweegt met de diverse momenten van de dag.

Tiny House Movement

De Tiny House Movement maakt zich wereldwijd sterk voor een ander soort woning dan gebruikelijk. Het is niet belangrijk om een groot huis te hebben, bij Tiny Housing richt men zich op een efficiënte woning. Betaalbaarheid, duurzaamheid, een uniek karakter en een vorm van ‘bevrijd wonen’ zijn de leidende principes. De beweging is ontstaan in de VS, maar inmiddels zijn er ook in Nederland veel sympathisanten.

Beeld: Diederendirrix architectuur & stedenbouw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.