Start bouw nhow Amsterdam RAI hotel

Nieuws

Start bouw nhow Amsterdam RAI hotel

Door: Jacqueline Knudsen | 26-10-2016

Met het symbolisch leggen van een enorme driehoekige steen, is woensdag 26 oktober 2016 de bouw van het hotel nhow Amsterdam RAI officieel van start gegaan. De skyline van Amsterdam zal medio 2019 voorgoed veranderen met de komst van het iconische hotel, dat met 650 kamers en 91 meter hoogte het grootste hotel wordt van de Benelux

Ontwerp OMA

Ontwikkelaar COD heeft samen met ontwikkelpartner Being Development aan OMA opdracht gegeven voor een iconisch ontwerp dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. De prominente reclamezuil het Signaal leverde de inspiratie voor het nieuwe hotel. Het hotel wordt een nhow, het designlabel van NH Hotel Group. Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten moet een verblijf in nhow een unieke beleving zijn. nhow Amsterdam RAI biedt verschillende ruimtes en faciliteiten voor hotelgasten- en bezoekers, zowel zakelijk als privé. Meest bijzondere van het hotel is de bovenste verdieping, waar op 91 meter hoogte een restaurant, bar en televisiestudio worden gerealiseerd.  Het merendeel van het gebouw is voor 25 jaar verhuurd aan de NH Hotel Group.

Onder het hotel komt een parkeergarage voor 200 auto’s, op de begane grond een retail/horeca unit en op de 10e verdieping een luxe spa & wellness complex, waar gasten kunnen ontspannen met een fenomenaal uitzicht over Amsterdam. De parking, wellness en de retail/horeca zullen afzonderlijk verhuurd worden.

BREEAM-NL ‘Excellent’ certificering

Bij de start bouw heeft Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat officieel overhandigd aan ontwikkelaars COD en Being Development. Met een score van ruim 80% voldoen COD en Being ruimschoots aan de eisen (minimaal 70%) voor de ‘Excellent’ certificering, zo heeft Dutch Green Building Council bekend gemaakt.

Meerwaarde voor de stad

Gemeente Amsterdam streeft naar een groter en gevarieerder hotelaanbod, beter verspreid over de stad en ziet grote meerwaarde om op deze locatie in Zuidas een hotel met bijbehorende faciliteiten te realiseren. De Gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam kozen na een uitgebreide tender in april 2015 voor COD, Being, NH Hotel Group en OMA op basis van ontwerp, hotelconcept, duurzaamheid en financiën. De uitvoering van het project is in handen van Pleijsier Bouw.

Het hotel nhow Amsterdam RAI hotel bevindt zich in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en RAI Amsterdam Convention Centre. De ontwikkeling van het nhow Amsterdam RAI is 24/7 te volgen via de website www.buildingnhow.amsterdam

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.