Nidum en Ovum in monumentale Arsenaal

Actualiteiten, Interieur, Nieuws

Nidum en Ovum in monumentale Arsenaal

Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-05-2022

Meer dan 15 jaar stond het Arsenaal van Jan des Bouvrie in Grave leeg. En dat terwijl deze vestingstad aan de Maas jaarlijks veel bezoekers trekt. In een ondernemende stad als Grave mocht dit mooie pand met binnentuin niet zonder bestemming blijven. Voor ondernemers Lonneke van der Weyden en Aard Keijser van maatwerkmeubelbedrijf Keijser&Co was deze plek liefde op het eerste gezicht. Het besluit werd genomen om het inspiratiecenter ‘Nidum’ te realiseren.

Na een intensieve verbouwing die twee jaar duurde, konden in november 2021 de deuren van dit inspiratiecenter worden geopend. Architectenbureau Feranhugo uit het Limburgse Echt wist de ideeën van de eigenaren vertalen en heeft meegedacht over een goede routing in het restaurant Ovum.

Nidum, House of Inspiration

Nidum is Latijn voor ‘nest’ en verwijst naar de gedachte dat het centrum een broedplaats is voor inspiratie en waar creatieve ondernemers samen komen. Geheel volgens de visie van de eigenaren die met Nidum een warm nest creëren waar elke bezoeker zich thuis voelt. Van particulier tot professional.

De nadruk ligt op liefhebbers van lifestyle, wonen en gastronomie. Daartoe beschikt het nieuwe Center over een Architectenlab waar in één ruimte een droominterieur is samen te stellen. Samen met andere hoogwaardige merken heeft Cosentino hier een kleine ‘showroom’ waar zij de highlights presenteren van Dekton en Silestone.

Cosentino

Naast de deelname van Cosentino in het Architectenlab is het materiaal terug te vinden in zowel Nidum, als in Nidum Store en in restaurant Ovum. In Nidum Store, waar je een stukje van de beleving mee naar huis kunt nemen, is het materiaal van Cosentino toegepast op de balie. In deze conceptstore wordt de olijfolie uit het restaurant verkocht, maar ook bijvoorbeeld de sierkussens en koffietafelboeken die je in de showrooms terugvindt. Ook zijn er nichemerken te vinden op het gebied van skincare, haircare, cosmetica en parfum.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.