Nieuw Amsterdam Plein & Paviljoen geopend

Nieuw Amsterdam Plein & Paviljoen geopend

Nieuws
Door: maurice | 18-05-2011

Op het Peter Minuit Plaza in New York is het prijswinnende ‘New Amsterdam Plein & Paviljoen’ officieel en feestelijk geopend. Dit zeer sculpturale paviljoen naar ontwerp van UNStudio staat als een gateway naar het park en de waterkant, met een expressieve, golvend daklijn en gebogen muren; een compact gebouw. Het park is de grootste en meest dynamische openbare plaats in Lower Manhattan. Het Nieuw Amsterdam Plein en paviljoen is een geschenk van Nederland aan New York ter ere van 400 jaar vriendschap.


Het Nieuw Amsterdam Plein & paviljoen is mogelijk gemaakt door een subsidie van de regering van het Koninkrijk der Nederlanden aan de batterij Conservancy en werd ontwikkeld in samenwerking met de afdeling parken en het Department of Transportation. Het paviljoen werd ontworpen door UNStudio, met Handel architecten LLP (New York) als associate architect.

Park/transit plek
De Peter Minuit Plaza vormt een zeldzame park/transit plek en definieert een nieuw tijdperk in openbare ruimte ontwerp en de bouw. Het verweeft bomen, tuinen, kunst, beeldhouwkunst, voedsel en informatie met veerboten, metro’s, bussen, fietsen en voetgangers en vormt een iconische, herkenbare plek voor bewoners en bezoekers. Het nieuwe paviljoen vormt het middelpunt van de plaza.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.