Nieuw bezoekerscentrum Park De Hoge Veluwe

Nieuws

Nieuw bezoekerscentrum Park De Hoge Veluwe

Door: Petra Starink | 10-01-2018

Midden in het Nationale Park de Hoge Veluwe komt een nieuw bezoekerscentrum, het Landhuis. Het ontwerp is van architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond. In het gebouw komen naast het nieuwe parkrestaurant een informatiecentrum, parkwinkel en ontvangst/educatieruimten.

Bezoekerscentrum van natuurlijke materialen

De afwerking van het gebouw kent hoogwaardige natuurlijke materialen zoals eikenhout, gekleurd aluminium en baksteen. Rots bouw uit Aalten gaat het nieuwe bezoekerscentrum bouwen. Het bezoekerscentrum moet een centrale rol gaan vervullen om meer bezoekers te trekken en gaat in de zomer van 2019 open voor het publiek.

Bouwen in natuurgebied

Het is voor de eerste keer in 70 jaar dat het Nationale Park De Hoge Veluwe weer gaat bouwen in het natuurgebied. Het nieuwe bezoekerscentrum komt op de plek van het oude bezoekerscentrum en parkrestaurant. De bouw van het Kröller-Müller Museum in de jaren 30 was de laatste grote bouwactiviteit in het park.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.