Nieuw, duurzaam pand voor Delta Electronics

Actualiteiten, Nieuws

Nieuw, duurzaam pand voor Delta Electronics

Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-11-2022

Op de Automotive Campus in Helmond werd onlangs het nieuwe pand van Delta Electronics geopend dat ontworpen is door Van Aken. Dankzij eigen systemen voor energiemanagement en klimaatbeheersing ontvangt het gebouw een LEED Gold-certificaat. In concrete cijfers gebruikt het gebouw door slimme oplossingen voor energiebesparing en het innovatieve, milieuvriendelijke ontwerp jaarlijks 56,84% minder elektriciteit dan een vergelijkbaar traditioneel gebouw.

Delta Electronics is marktleider in oplossingen voor stroom en thermisch beheer. Als gevolg van Delta’s voortdurende expansie voldeed de huidige Nederlandse huisvesting in Eindhoven niet meer. De nieuwe huisvesting van Delta op de Automotive Campus in Helmond is ontworpen door Van Aken en ontwikkeld en gerealiseerd onder begeleiding van Drees & Sommer.

Energiebesparende systemen

Het nieuwe kantoorgebouw van Delta staat op de Automotive Campus in Helmond, die bekendstaat als een internationale hotspot voor bedrijven in de automotive industrie. Het biedt ruimte aan ongeveer 130 medewerkers. Bij binnenkomst van het gebouw betreedt de bezoeker de showroom waarin de slimme oplossingen van Delta gepresenteerd worden. Ook op het parkeerterrein zijn de nieuwste eigen producten toegepast, zoals parkeervaksensoren, elektrische laadpalen, verlichting en systemen voor nummerplaatherkenning. In het gebouw is naast kantoorruimte ook een testlab ingericht.

Naast de showroom en het parkeerterrein is eigenlijk het hele gebouw een showcase van de hoogstaande innovaties van Delta. Het gebouw is voorzien van diverse slimme toepassingen waarmee alles volledig geautomatiseerd en met elkaar verbonden is. Door middel van sensoren kunnen zaken als verlichting, luchtkwaliteit, temperatuur en verwarming op afstand bediend worden.

Klimaatprobleem

“Energiebesparing is essentieel om de huidige wereldwijde energiecrisis op te lossen”, zei Ping Cheng, CEO van Delta Electronics Inc. “Op basis van onze missie ‘innovatieve, schone en energie-efficiënte oplossingen bieden voor een betere toekomst’ hebben we ons verdiept in de mogelijkheden van energiebesparing in gebouwen en al in 2006 beloofd om toepassingen voor groene gebouwen te ontwikkelen en onze eigen oplossingen in al onze toekomstige gebouwen en locaties te installeren.

Onze vestiging in Helmond meegerekend heeft Delta nu al 32 groene gebouwen over de hele wereld in gebruik genomen. Daarnaast hebben we met behulp van onze superefficiënte oplossingen tussen 2010 en 2021 wereldwijd al 35,9 miljard kWh elektriciteit voor onze klanten bespaard. Ons commitment aan de RE100 ambities om in 2030 100% groene elektriciteit te gebruiken en de levering van meer dan 1,5 miljoen laadinstallaties voor elektrische voortuigen in de afgelopen tien jaar, zijn ook een bewijs van onze ambitie om de wereld te helpen bij de vermindering van zijn afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en bij de verlaging van de carbon footprint.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.