Nieuw gemeentehuis Delfland

Nieuw gemeentehuis Delfland

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-01-2008

Wethouder Piet van den Berg en Jeroen Simons van bureau Inbo Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten hebben de overeenkomst ondertekend voor het ontwerp van het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Midden-Delfland.

Op de Europese aanbesteding van de architectenopdracht voor het nieuwe gemeentehuis hadden 36 architectenbureaus gereageerd. Uit deze aanmeldingen zijn 5 architectenbureaus geselecteerd die zijn uitgenodigd om in te schrijven op het project en het geven van een presentatie. Een selectiecommissie heeft de inschrijvingen en de gepresenteerde visies beoordeeld. Op basis van de gestelde criteria heeft de selectiecommissie het college van B&W geadviseerd te kiezen voor Inbo Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten uit Rijswijk. Het college van B&W heeft besloten dit advies over te nemen.

Volgens planning wordt in januari 2008 met de ontwerpwerkzaamheden begonnen. Naar verwachting is rond april 2008 het voorlopig ontwerp gereed, waarna het definitief ontwerp gemaakt zal gaan worden. Als alles volgens planning verloopt, vindt oplevering van het nieuwe gemeentehuis medio 2010 plaats.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.