Nieuw hart voor Bemmel

Nieuw hart voor Bemmel

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-01-2009

Bemmel krijgt een nieuw centrum. Voor het ontwerp van het centrumplan tekende het Amsterdamse architectenbureau Mulleners & Mulleners. Dit bureau ontwierp al eerder het Liduinaterrein in Bemmel.

De gemeenteraad van Lingewaard nam deze week unaniem een motie, waarin de kwaliteitseisen voor het nieuwe Bemmelse centrum zijn vastgelegd, aan. De raad is blij met de beoogde kwaliteit van het plan voor de nieuwe Markt. Die moet in dezelfde stijl worden ingericht als het Liduinaterrein. Het is de bedoeling dat dezelfde materialen worden gebruikt voor de gevels aan de Markt.

Gevelwanden
De plannen voor de nieuwe inrichting van het centrum van Bemmel worden in de eerste helft van dit jaar nader uitgewerkt. Het oppervlak van de Markt wordt kleiner dan nu het geval is. “Maar” , zegt wethouder Frans Crijns, “het wordt een schitterend plein. Evenementen die er nu gehouden worden, kunnen straks nog steeds.”

Onderdelen van het plan zijn onder meer een ondergrondse parkeergarage, nieuwe bestrating en bewegwijzering. De monumentencommissie heeft een cultuurhistorische verkenning gedaan naar de panden aan de Markt. Over de aankleding van de gevelwanden van winkelcentrum De Assenburg heeft de welstandscommissie zich gebogen, omdat De Assenburg geen monument is.

Bron: De Gelderlander

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.