Nieuw hoofdkantoor in een jaar

Actualiteiten, Nieuws

Nieuw hoofdkantoor in een jaar

Door: Peter de Winter | 01-06-2016

Na een alles verwoestende brand wilde KONI zo snel mogelijk een nieuwe doorstart maken. RoosRos Architecten werd daarom gevraagd om in een kort tijdsbestek een nieuw hoofdkantoor te realiseren. Dat is gelukt. Binnen het jaar is door goede samenwerking tussen adviseurs, bouwer en opdrachtgever een nieuw gebouw gerealiseerd dat past bij de KONI-cultuur van aanpakken en teamwork.

De uitstraling van het in- en exterieur weerspiegelt de high-tech wereld waarin KONI-ITT opereert. Het bedrijf, opgericht in Oud-Beijerland, is op deze plek uitgegroeid tot een wereldleider in hoogwaardige schokdempers voor de auto- en transportsector. Daan Font Freide, architect: “Onder het motto ‘what you see is what you get’ hebben we een zakelijk en industrieel pand ontworpen. Daarbij is teruggegrepen op de principes van licht en ruimtelijkheid die zo kenmerkend zijn voor de architectuur van het Nieuwe Bouwen. De Van Nellefabriek in Rotterdam is daarvan een van de bekendste voorbeelden.”

Dynamische plek

Naast het ontwerp van het exterieur nam RoosRos ook het interieur voor haar rekening. Martijn van Leeuwen, architect: “Bij binnenkomst kijkt men direct in de tweeverdiepingshoge bedrijfskantine. Dit vormt het hart van het kantoor en is een dynamische plek van ontmoeting en ontspanning.”

Plant manager Jeroen den Haan: “Na een alles verwoestende brand wilde KONI zo snel mogelijk een nieuwe doorstart maken. Daarvoor heb je een architectenbureau met oog voor details en praktisch inzicht nodig. Gedurende een jaar hebben wij samen gewerkt om een nieuw gebouw te realiseren dat past bij onze cultuur van aanpakken en teamwork. Tijdens deze turbulente periode hebben wij aan RoosRos een partner gehad die niet alleen onze wensen kon invullen maar ons tegelijkertijd ook wist te ontzorgen.”

Foto’s: Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.