Nieuw kantoor ‘Design Strip’

Nieuw kantoor ‘Design Strip’

Nieuws
Door: maurice | 25-05-2011

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan en stadsdeelwethouder Amsterdam Oost, Nevin Özütok hebben gistermiddag een nieuw kantoorpand aan de ‘Design Strip’ op de kop van IJburg geopend.

Op de kop van het Steigereiland / IJburg, direct na de Enneus Heermabrug, is een prachtig nieuw kantoorpand gerealiseerd. Het multifunctionele bedrijfsverzamelgebouw bestaat uit twee delen (vleugels) met respectievelijk vier en vijf bouwlagen. Het indrukwekkende atrium van 14 meter hoog ligt tussen de twee vleugels en beslaat de gehele lengte van het pand. Door en langs het atrium lopen bruggen die beide delen van het gebouw met elkaar verbinden.

Op de begane grond, aan het atrium, is een bedrijfsrestaurant met café en een besloten terras op het zuiden gerealiseerd. De gevels van het pand zijn uitgevoerd met verdiepingshoge glaspanelen waardoor men een groots uitzicht heeft op het IJ, de brug, Amsterdam en Durgerdam. De installaties binnen het pand zijn ontwikkeld vanuit een duurzame visie.

Co-creatie
Op het ca. 15.000 m² vloeroppervlak hebben zich inmiddels veertien bedrijven gevestigd. Alle bedrijven zoeken, ieder vanuit hun eigen identiteit, aansluiting bij elkaar, oriënteren zich op de markt, werken aan co-creatie en natuurlijk aan ondernemerschap en groei.
Goed bereikbaar voor zowel openbaar vervoer als auto is dit voor hen een perfecte locatie om vanuit te werken. Bedrijven die in het pand zijn gevestigd: OeverZaaijer architectuur en stedebouw, Total Identity , Van Rossum, Architectenweb, Crux, Bikkelhart, Dartli Repro, Total Active Media, Burginvest, Materia , Mosa, ForeArchent, Burton Hamfelt.

Design Strip
Waar Amsterdam Noord haar Media-wharf heeft, heeft Amsterdam IJburg haar eigen Design Strip. Gelegen tussen het centrum en ‘het nieuwe land’ kijken de ondernemers uit over de skyline van de oude creatieve stad. Tegelijkertijd vormen zij de nieuwe skyline van de vooruitstrevende bedrijvigheid op IJburg. Zij vormen de verbinding en zijn de link-in pin van de nieuwe skIJ-lijn.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.