Nieuw ontwerp van de Belle van Zuylen

Nieuw ontwerp van de Belle van Zuylen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-06-2008

Tijdens de Provada presenteert Burgfonds het nieuwe ontwerp van de 262 meter hoge Belle van Zuylen die over enkele jaren verrijst langs de A2 in Utrecht. De toren is ontworpen door architect Branimir Medic van Architekten Cie. De presentatie van het nieuwe ontwerp vormt de aftrap voor ontwikkelaar Burgfonds om de komende maanden in gesprek te gaan met marktpartijen over de invulling van dit bijzondere project.

Ronder ontwerp
De Belle van Zuylen is beneden en boven breed en open, voorzien van groenaccenten en ligt in het centrum van Leidsche Rijn nabij het NS-station. Het nieuwe ontwerp is ronder en vloeiender gemaakt, waardoor de wind er minder vat op heeft. De toren krijgt op de etages vier tot en met negen een spiraalvormige parkeergarage.

Beperkt energieverbruik
Het transportconcept van de liften en een uitgekiend veiligheidsconcept voor de hoogbouw, maken het architectonisch en bouwtechnisch hoogstaand. Het duurzame karakter komt tot uiting in het beperkte energiegebruik. Door hergebruik van warmte uit kantoren is het energieverbruik beperkt. Koude en warmte worden opgeslagen in de grondwaterlaag.

Dynamische mix
De Belle van Zuylen kent een dynamische mix van wonen, winkels, kantoren, hotel, vergaderen, horeca, ontspanning, cultuur en een parkeergarage. Met elkaar vormen zij de basis voor het achterliggende concept `De Wereld van de Belle van Zuylen’.

De gemeente Utrecht en Burgfonds zijn met elkaar in gesprek over het afsluiten van een intentieovereenkomst. Zij willen voeling houden met wat er leeft en streven ernaar daar bij de uitwerking van het ontwerp zo veel mogelijk rekening mee te houden. Betrokkenen zullen regelmatig geïnformeerd worden over het proces.

Architectuur.nl plaatste eerder:

‘Minister nu vóór bouw Belle van Zuylen’
Cramer wil praten over Belle van Zuylen
‘Niet de juiste toren op juiste plek’
Bouw Belle van Zuylen steeds kansrijker

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.