Nieuw platform voor jonge architecten

Nieuw platform voor jonge architecten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-10-2007

Vernieuwende architectuur vindt haar oorsprong vaak bij jonge talentvolle mensen.

In deze tijd echter, waarin opdrachtgevers trachten zo veel mogelijk zekerheden te verwerven alvorens een ontwerptraject te starten, wordt het voor jonge ontwerpers steeds moeilijker een volwaardige plaats te verwerven als zelfstandig architect.

Deze actualiteit heeft Bureau Bouwkunde Rotterdam geïnspireerd een platform te creëren waarop een aantal jonge architecten zich kunnen ontwikkelen en profileren als een volwassen bureau. Dit platform heeft de vorm van een stichting gekregen met de naam: “VLOER12”, stichting jonge architecten Rotterdam. De officiële opening hiervan vindt plaats op dinsdag 30 oktober a.s. op de 12e verdieping van de Leuvetoren te Rotterdam, en wordt verricht door de rijksbouwmeester Mels Crouwel.

De stichting geeft op verschillende manieren invulling aan deze ambitie. Als startpunt heeft Bureau Bouwkunde Rotterdam een viertal kantoorunits met gemeenschappelijke vergaderruimte beschikbaar gesteld. Deze kantoren zijn in gebruik genomen door jonge ontwerppraktijken en kunnen maximaal voor twee jaar worden gehuurd waarna er plaats is voor de volgende generatie jonge architecten. Het betreffen talentvolle, zelfstandige ontwerpers die al een of meerdere opdrachten hebben verworven of prijsvragen hebben gewonnen. De bureaus die reeds hun intrek genomen en aan de wieg van het initiatief hebben gestaan zijn:

Moederscheim-Moonen
eklund_terbeek
Cityfoerster
PZPS Architectuur
SHIFT Architecture

De ambitie is om in 2008 dit concept eveneens in de vestiging van Bureau Bouwkunde in Amsterdam te realiseren.

Bron: Vloer 12

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.