Nieuw stadhuis Vlaardingen: drie architecten over

Nieuw stadhuis Vlaardingen: drie architecten over

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-07-2009

Architecten Van Mourik, Architectenbureau Cepezed en Kraaijvanger Urbis zijn uit een groep van vijf bureaus geselecteerd om een ontwerp van het nieuwe stadhuis voor de gemeente Vlaardingen te maken. Deze drie bureaus hebben tot eind augustus 2009 hiervoor de tijd.

Op basis van onder andere een burgerraadpleging en een medewerkerraadpleging beoordeelt de jury in oktober 2009 welke architect een definitief ontwerp mag maken. Het definitieve ontwerp moet eind 2010 gereed zijn, waarna de bouw gestart kan worden.

Nieuwbouw
Het college en de gemeenteraad hebben gekozen voor volledige nieuwbouw aan het Westnieuwland. Het ‘historische’ stadhuis aan de Markt wordt als bestuurscentrum in stand gehouden. Nieuwbouw leidt tot lagere exploitatiekosten, lagere energiekosten en lagere onderhoudskosten.

De bouw van een nieuw stadhuis biedt goede mogelijkheden om een eigentijdse, op de toekomst gerichte publieksruimte te realiseren die bij de stad past.

Uitgangspunten
Uitgangspunten voor het ontwerp zijn dat het nieuwe stadhuis een aansprekende en dynamische architectuur krijgt met een goede aansluiting op het ‘oude stadhuis’ aan de Markt 11 (foto) en goed past in de omgeving.

Het nieuwe stadhuis wordt duurzaam gebouwd en zal hoog scoren ten aanzien van energiezuinigheid en Co2-neutraliteit.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Vlaardingen wil stadhuis van allure

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.