Nieuw stedenbouwkundig plan voor bedrijvenpark

Nieuw stedenbouwkundig plan voor bedrijvenpark

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-04-2008

Bedrijventerrein Amstelwijck in Dordrecht krijgt een nieuw stedenbouwkundig plan. Het college van B en W heeft daarmee ingestemd.

Met dit plan wil het college de ruimte optimaal benutten. Bedrijvenpark Amstelwijck ligt op een zichtlocatie aan de A16/N3 en wordt opgezet als een hoogwaardige kantorenlocatie met een hoog voorzieningenniveau en veel groen. In het nieuwe plan is rekening gehouden met de aanleg van de fly-over voor het knooppunt A16/N3 en het optimaal benutten van de gerealiseerde infrastructuur.

Kwaliteit
Met de kwaliteitsregels die in het plan zijn opgenomen wil het college de kwaliteit en uitstraling van het bedrijvenpark naar een hoger niveau tillen. Deze beeldkwaliteitregels hebben betrekking op zowel de openbare ruimte als de gebouwen en hun directe omgeving. Deze kwaliteitsimpuls is ook terug te vinden in de ruimte voor groenvoorzieningen. Voor bedrijvenpark Amstelwijck wordt ook gewerkt met parkmanagement.

Markt
Vorig jaar is gestart met de bouw van panden voor De Bruyn Intergips, Looije Properties, Cegelec en Delta Projectontwikkeling BV. Het college verwacht dit jaar de start van de bouw van een hotel en een aantal andere panden.

Wethouder Van den Oever: “Er ligt nu een stedenbouwkundig ontwerp dat beter is toegespitst op de markt. Je merkt dat het bedrijfsleven positief reageert op het nieuwe plan. Amstelwijck is een prima zichtlokatie met hoogwaardige kantoaraccommodatie.”

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.