Nieuw ziekenhuis in Zwolle

Nieuw ziekenhuis in Zwolle

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-06-2009

Het door BAM geleide consortium D2B gaat de nieuwe Isala Klinieken in Zwolle, van de hand van Architecten Maatschap Isala (AMI), realiseren. De nieuwe Isala Klinieken vormen met een vloeroppervlak van ongeveer 108.000 m2 een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. De AMI bestaat uit Alberts, Van Huut & partners BV, architectenbureau Alberts en Van Huut BV en a/d Amstel architecten.

Organische bouwstijl
Het complex omvat onder meer ruimten voor kantoren, onderzoek- en behandelfuncties, verpleegafdelingen en laboratoria, verdeeld over vier gebouwen. De nieuwbouw wordt opgetrokken in een organische bouwstijl, waarbij de menselijke maat het uitgangspunt vormt.

Door toepassing van zachte kleuren, natuurlijke materialen en veel groen willen de Isala Klinieken het welbevinden van patiƫnten, bezoekers en medewerkers bevorderen. De Isala Klinieken zijn ontworpen door

Oplevering
Opdrachtgever voor de bouw is Isala Klinieken. Het nieuwe complex, dat 210 miljoen euro gaat kosten, moet met een vloeroppervlak van ongeveer 108.000 m2 een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland worden.

Volgens BAM zal de bouw in september 2009 aanvangen en wordt het ziekenhuis naar verwachting in 2013 opgeleverd. Tijdens het hoogtepunt van de bouw zullen ruim 700 BAM-medewerkers bij de uitvoering zijn betrokken.

Bron: Financieel Dagblad en Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.