Antwerpen zoekt architectuuropdrachten

Antwerpen zoekt architectuuropdrachten

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-06-2012

Voor het Nieuw Zuid in Antwerpen doet de bouwmeester van Antwerpen een oproep voor een architectuuropdracht sociale woningen en een kantoorgebouw. Nieuw Zuid is de voorlopige naam van de nieuwe stadswijk ten zuiden van het Antwerpse stadscentrum tussen het Gerechtsgebouw aan de Bolivarplaats en de Kennedytunnel.

De nadruk ligt op wonen, maar met voldoende winkels, openbare voorzieningen en kantoren om tot een levendige en gemengde buurt te komen. Met een doordacht mobiliteitsbeleid en ruime aandacht voor water-, energie- en afvalbeheer zal Nieuw Zuid voluit de kaart van duurzame ontwikkeling trekken. Op de kaaien komt er een parkstrip en ook langs de zijde van de verkeersknoop wordt er een groot park aangelegd. Groene verbindingen doorheen de nieuwe stadswijk zorgen voor een verbinding tussen de grote parkruimte en de Schelde.

Een team rond de Italiaanse stedenbouwkundigen Studio Associato Secchi-Viganò maakt momenteel een masterplan-stadsontwerp op voor Nieuw Zuid, dit in opdracht van de projectontwikkelaar Stadsontwikkeling Antwerpen Zuid NV.  De ontwikkeling van Nieuw Zuid gebeurt in nauwe samenwerking met de stad Antwerpen. Definitieve oplevering en goedkeuring van het Masterplan-Stadsontwerp Nieuw Zuid is voorzien na de zomer van 2012.

Architectuuropdracht sociale woningen

In het kader van de ontwikkeling van de gemengde stadswijk Nieuw Zuid wenst Stadsontwikkeling Antwerpen Zuid NV een ontwerper aan te stellen voor een architectuuropdracht voor de bouw van 3 nieuwe woningbouwvolumes voor sociale huisvesting binnen Nieuw Zuid. De positie en volume van deze gebouwen worden vastgelegd binnen het Masterplan – Stadsontwerp Nieuw Zuid.
De opdracht omvat het volledig ontwerp, de administratieve afhandeling, de werfopvolging, de coördinatie en de leiding van de werken van de bouw van deze 3 nieuwe woningbouwvolumes van elk ongeveer 37 eenheden per volume en met een totale bruto bovengrondse vloeroppervlakte van circa 12.500m². De woningbouwvolumes dienen te worden ontworpen in conformiteit met het Masterplan Nieuw Zuid en te voldoen aan de richtlijnen en modaliteiten voor sociale woningbouw opgenomen in het handboek van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.
Inzenden kan tot 22 juni 2012.

Architectuuropdracht kantoorgebouw

De opdracht voor het kantoor omvat het ontwerp, de administratieve afhandeling, de werfopvolging, de coördinatie en de leiding van de werken van de bouw van dit nieuw kantoorgebouw met aanhorigheden met een totale vloeroppervlakte van circa 15.000 tot 25.000 m². Het kantoorgebouw met aanhorigheden dient te worden ontwerpen in conformiteit met het Masterplan Nieuw Zuid en moet voldoen aan een nog te verkrijgen behoefteprogramma en richtlijnen die worden geformuleerd door de gebruiker.
Inzenden kan tot  22 juni 2012.

U kunt uw kandidatuur voor deze opdracht  inzenden tot 22 juni 2012.
Informatie kunt u aanvragen via tim@sazuid.be

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.