Nieuwbouw Amsterdam ArenA

Nieuws

Nieuwbouw Amsterdam ArenA

Door: Petra Starink | 02-01-2017

De Amsterdam ArenA wordt verbouwd. De omlopen van de eerste en de tweede ring worden verbreed. Het is de grootste verbouwing sinds de opening in 1996. Eind december  is er een contract getekend voor de uitvoering van de 1e fase aan de spoorzijde van het stadion.

Bouwfasen

Project ArenA 2020 bestaat uit drie fasen. Fase 1 betreft de oostzijde van het stadion. Ballast Nedam verzorgt hiervoor de detail engineering. Fase 1 zal worden opgevolgd door fase 2 (zuidzijde) en fase 3 (noordzijde). Met de voltooiing van deze 3 fases, samen met het reeds vernieuwde hoofdgebouw, is de ArenA 3600 vernieuwd.

Op hoofdlijnen zal Project 2020 voorzien in veel meer ruimte op de omlopen achter de tribunes van de 1e en 2e ring. Er komen extra liften, toiletten, cateringpunten en roltrappen. De kwaliteit en de service voor de stadionbezoekers worden hiermee verbeterd.

Van hol naar bol

Het aantal zitplaatsen in het stadion blijft gelijk. Het uiterlijk van het stadion verandert ook: de vorm van de Amsterdam ArenA gaat over van hol naar bol. De Amsterdam ArenA heeft van de UEFA vier wedstrijden van het Europees Kampioenschap 2020 toegewezen gekregen en heeft de ambitie om voor het EK van 2020 alle zijden van een nieuwe schil te voorzien.

Samenwerking

In de periode 1993-1996 bouwde Ballast Nedam in samenwerking met BAM de ArenA. Ballast Nedam is ook Founder van de Amsterdam ArenA. De Amsterdam ArenA is ontworpen door Soeters Van Eldonk architecten en in 1996 geopend. Inmiddels is Sjoerd Soeters met zijn nieuwe bureau “Pleasant Places Happy People” verder gegaan.

Beeld en Artist impression: Ballast Nedam en PPHP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.