Nieuwbouw centrumgebouw Hoge Veluwe van start

Nieuws

Nieuwbouw centrumgebouw Hoge Veluwe van start

Door: Petra Starink | 09-07-2018

Op vrijdag 6 juli was het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe centrumgebouw voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het ontwerp is van architectencombinatie Monadnock/De Zwarte Hond. H+N+S Landschapsarchitecten is verantwoordelijk voor de landschappelijke omgeving, de uitvoering ligt bij de Antea Group.

Nieuwe hart Hoge Veluwe

De plek moet het hart van het Park worden waar bezoekers elkaar treffen en kunnen genieten van de natuur, architectuur en kunst. Het multifunctionele gebouw het Landhuis zal het parkrestaurant, een informatiecentrum, zalen en de parkwinkel huisvesten.

Magazine 99 jaar architectuur in Park de Hoge Veluwe

Namens Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe reikte directeur Seger van Voorst tot Voorst de eerste editie van een speciaal magazine over 99 jaar architectuur in het Park uit aan de gedeputeerde en de burgemeester. Anton en Helene Kröller-Müller, de grondleggers van het Park, brachten natuur en kunst ‘tot nut en genot der gemeenschap’ bijeen, met als icoon het Jachthuis Sint Hubertus dat in 1920 werd geopend. In 2019, 99 jaar later, voltooit het Park de bouw van een nieuw iconisch gebouw. Ter ere hiervan geeft het Park een magazine uit omtrent de bouw, dat on- en offline zal verschijnen in 6 edities, vanaf 6 juli.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.