Nieuwbouw Eriba Rijksuniversiteit Groningen

Nieuwbouw Eriba Rijksuniversiteit Groningen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-03-2010

Rudy Uytenhaak Architectenbureau heeft in samenwerking met Friso Bouwgroep en de adviseurs ABT Arnhem en Deerns Groningen, de Design & Build aanbesteding gewonnen voor de nieuwbouw van het Eriba-gebouw van de Rijksuniversiteit in Groningen.

Het wordt een snel ontwerp- en bouwproces met een geplande start bouw in het derde kwartaal 2010 en een verwachte oplevering eind 2011.

Het onderzoeksgebouw komt te staan aan de Antonius Deusinglaan en sluit aan op de medische faculteit UMCG. In het European Institute on the Biology of Aging (Eriba) doen internationale wetenschappers uit verschillende disciplines onderzoek naar veroudering.

Het programma bevat 5000m2 BVO aan labruimtes en andere onderzoeksfaciliteiten, uitwerkgebieden en representatieve ruimtes. Het Eriba-gebouw zal de eerste fase zijn van een omvangrijke toekomstige uitbreiding van de onderzoeksfaciliteiten van UMCG en RUG, gepland voor dit gebied in de komende jaren.

Ook architectonisch wordt het opnieuw een prestigieus project van de Rijksuniversiteit in Groningen. Voor de zomer wordt, als onderdeel van de vernieuwde Zernike Campus, de Faculteit voor Levenswetenschappen (ook een plan van Rudy Uytenhaak Architectenbureau) opgeleverd.

Eriba huisvest een top-onderzoeksfaciliteit waarbij het ontwerp inspeelt op ontmoeting en samenwerking. Dat resulteert in een functioneel concept met een bijzonder ruimtelijke werking met veel daglicht en een uitgesproken materialisatie.

Het gebouw zal door een uitgekiend concept voor gevel, installatie en materialisatie, ook hoog gaan scoren op gebied van duurzaamheid.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.